Saturday, 31 March 2012

Dream High 2

Saya tahu gambar ni takde kena-mengena dengan entri saya :) Tapi,ada kena mengena dgn korang kan? Saya tahuuu :D


Hello Hello semuanya! Apa khabar? Semua sihat? Alhamdulillah :) Kali ni saya nak story morry pasal satu cerita Korea ni iaitu -Dream High 2- . Alahh, mesti korang tahu kan cerita apa ni. Kalau tak tahu, boleh la tengok di saluran 391 setiap hari Isnin & Selasa jam 9.15 malam hingga 10.15 malam. Tengok tuu, sempat lg promote tau ! ^^(v) 

Actually, cerita ni dah lama dah tunjuk on tv, cuma... baru kali ni terbuka hati nak tengok sebab ada dia ni --> Jung Jinwoon ♥ . Ye lah, dia kan cute lagi-2 bila dia senyum. Aww ^^ ♥ . Kalau nak tahu cerita ni tentang apa, sila klik SINI.

Dah puas baca? Hehe. Thanks lah sbb baca.. Susah-2 je baca. Ini saya ada sertakan sekali gambar-2 daripada drama ni. Enjoy!

 I know they were damn cute ! At backstage pun sempat lagi berposing ek korang ni. Tak ajak! :P

Woahh!! Sweetnya you niii! 

Ini gambar yg biasanya korang akan jumpa kalau korang search kat google image :) 

Waktu Rian dan Jin Yoo Jin berduet :) 

 Cute, right?

 It's funny! Look at his face. :P

 B Life by Jung Jinwoon,Kim Ji Soo,Jr,Kang Sora 

Rasanya, time ni cute guy kat atas ni tengah training menari ^^ 

 Sweet couple of the year 

B Life :) 

Rian and Jin Yoo Jin 

Ouchh! Mesti sakit... :(

Nak tahu pelakonnya pulak? Boleh je :) Ini dia :

Main cast: - Jin Woon (정진운) as Jin Yoo Jin
               - Kang So Ra as Shin Hye Sung
               - Hyo Rin (효린) as Nana
               - Park Ji Yeon as Lian
               - Park Seo Joon (박서준) as Si Woo
               - Im Jae Bum (임재범) as JB

Kirin's teachers: -  Park Jin Young as Yang Jin Man
                       -  Kim Jung Tae as Lee Kang Chul (Principal)
                       -  Choi Yeo Jin
                       -  Kahi 

Kirin's Students: - Ailee (에일리)
                        - Yoo So Young 

Mesti korang tak larat kan nak baca? Alahhh, baca je :) Nanti kita kasi hadiah :P. Nak tau something tak? Semalam, saya beli majalah EPOP. Lepastu, ada poster besar punyaa dlm tu.. Nak tau poster apa? Poster Dream High2 !!! Memang bertuah beli EPOP semalam. Ohh, EPOP tu keluaran bulan April. Belilah kalau korang nak poster tu. Comel tau!Hehehe.. Okay lah. Malas nak berceloteh panjang lebar dah ni. Mau makan and then tidurr! Muahahaha... Kay, byee :) Assalamualaikum ^^

Friday, 30 March 2012

~ Road Run ~


Hello hello semuanya! Kali ni tak nak tanya sihat ke idokk sbb sy sendiri pun kurang sihat sikit. Bukannya apa, tadi kan ada roadrun kat sekolah. So, mestila penat kan. But actually, takde la penat mana pon. Lari 1 pusingan je. Lainlah 2 or 3 pusingan ke barulah penat yg amat. 


Macam biasa, kitorg atur strategi lah dulu ken. *konon* Ini lah hasil perbincangan kitorg :


Mula-2, kita jalan je dulu. Biarla kita last-2 ke ape ke asalkan nanti kita boleh potong org kat depan.-Bila jalan, semua mengeluh "Bila nak lari nih?Tak sabar sgt dah ni!"- Bila sampai Permai,kita jogging,k?And then,sampai Idaman baru kita lari.Okay?Deal? "DEAL!" Sampai Permai, jogginglah seperti yg dibincangkan.Tengok-2 sampai Idaman je kitorg jogging. lepas tu, tak larat nak lari dah. 

And then, pancit tengah jalan! Nasib baik sempat habiskan sebelum cikgu buat countdown nak sambut new-year tuh. Hahaha ;) Tapi, tak menang pun. Hahaha. Dahla. Sekarang ni time to off. And then, sleep. :D

Bye. Assalamualaikum :) ^^ (v)





Sunday, 18 March 2012

Vanilla Coklat Catat 'Rating' 4.5 Juta Penonton!

Hello Blogger-2 tersayang!Apa khabar?Sihat?Aminnn :) Harini punya entri memang meletup. *agaknye:D* Nak tau knpa?Sbb entri ni berkaitan dengan drama Vanilla Coklat tuh. Tak tau cerita apa tu? Ish-3. Pergi la cari kat google ek? Hehe. Okay. Just straight to the point je. Seperti yg anda semua nampak dekat tajuk entri saya tuh, meletup kan? Ye betul, episod last Vanilla Coklat harituh mencatat rating yg tinggi iaitu 4.5 juta penonton! Hebat sangat cerita neh. Ni gara-2 episod 8 lah ni. Hahaha. Episod 8 yg sweet sangat tuh. Kan? Kayy, dah jauh dari topik ni. 

Berbanding minggu sebelumnya, hanya 3.2 juta penonton yang menontonnya. Tapi last episode ni? Kebaboomm!!! Pencapaian drama ini menyamai pencapaian siri Cinta Elysa yg turut ditayangkan menerusi slot Lestary sebelum ini. Marvelouss!

Eh japp. Korang faham tak nih?? Buat-2 faham je la ek? Okay. Bagi spe yg tak pernah tau Vanilla Coklat ni cerita apa, ni kisahnya:

 Vanilla Coklat mengisahkan seorang pelajar Zara,19 dan Amir,20, yg saling membenci satu sama lain,tetapi dipaksa berkahwin.Atas permintaan keluarga,mereka akur, tetapi menetapkan perjanjian selepas enam bulan berkahwin mereka bercerai.

 Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal (Iqram Dinzly), yg dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.Ibu bapa Zara,Dr Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal,begitu juga ibu bapa Amir,Datuk Ahmad dan Datin Dahila yg kurang menggemari sikap Liyana (Bella Dally) kerana tidak menghormati org tua.

 Pertengkaran akhirnya membibitkan rasa cinta di hati Zara dan Amir.Bagaimanapun,dendam lama menggugat hubungan bapa mereka sehingga berdepan dengan penceraian sebelum akhirnya bersatu sebagai keluarga yg harmoni.

Huh. Penatnya. Amacam?Best kan?Hehe. Sebab tu la rating citer ni tinggi! Sebab jalan ceritanya yg romantik dan pelakonnya yg hebat-hebat belaka.

Ada lagii. Difahamkan,pengarah drama Vanilla Coklat,Emi Suffian Sabhe mempunyai perancangan untuk membuat Vanilla Coklat ini ke layar perak pulak.Maknanya, sebelum ni kan drama,beliau nak lebarkan cerita ni ke filem. F.I.L.E.M.Faham? Baguss. 

Dah la tu.Penat dah ni.Assalamualaikum.Bye :D

#Psst,nak tengok Vanilla Coklat episod 8 tak?Klik SINI

Friday, 16 March 2012

All About Me

Selamat petang,blogger semua! Sihat tak?:) Harap-2 sihat je, kay?Okay,maybe ada yg tak kenal lagi saya ni sape. :O Nak tau tak???:D Tengok bawah.;)

Yang tinggi itu saya. Yang lagi sorang tuh adik saya. :D

Oh lupa pulak. Nama saya Yasmin Irdina Bt. Sabarudin.13 y/o. *actually,blom lagi.tgu lh 7 bulan lagi*I live at Damansara Damai.Spe tak tahu dekat mana Damansara Damai ni?:O Pergi la cari kat google :P Saya belajar di SMK Damansara Damai 1. Kelas 1 Arif.:D 

Facebook saya -> Yasmin Irdina 
Twitter saya -> ▲Yasmin Irdina▲
Phone number -> Perlu ke? Tak kan? So, tak lah. :P

Take note!!!:
# Saya benci org yg berlagak kononnya dia tu hebat.Sedar la diri tu ckit.
# Kalau awak buat baik dekat saya,saya pun buat baik dekat awak.Kalau awak buat jahat dekat saya,tahulah akibatnya. 
#Tolong jangan hina or apa2 yg sewaktu dengannya tentang blog saya ni.Saya tahu tak cantik.

Hmm, itu je kot. Nak tahu dengan lebih lanjut lagi,sila komen di bawah okay?
Bye semua!!!

~Terima kasih kerana sudi membaca entri yg bosan ini~