Monday, 30 April 2012

You are the best, Classmates ♥

Hello semua ! Sihat idok ? Hope korang sihat la ye. Entri kali ni, aku nak story sikit kat korang pasal Classmates aku yg cun & handsome belaka ! Haha. *Hope diorang baca.Bukan senang aku nak puji org* Okayh. Classmates aku tahun ni semuanya sporting tau ! ^^ So, sebab tu lah aku cakap 'You are the best,Classmates ♥' :) IKHLAS ni wei ! Haha K stop it. Okayhh ! Let's start it ! 

Annur Azra :-
She is my best friend you know ? Sampaikan crush pun kitorang kongsi. Ooppss ! :* Haha. Segala-galanya aku cerita kat dia. And dia pun macam tu jugak. Senang citer, kitorang sehati sejiwa lah ^^v Hahaha. 

NurHaniz :-
Si gadis manis bermata empat :) Dia ni comel :* Haniz, please kembang ok ? Hahaha. IKHLAS sgt dah ni. And, apa-apa kerja sekolah yg aku tk sempat salin, aku pinjam buku dia. Nasib dia baik, kan Haniz kan ? :D Dia ni tak habis-habis dgn Capital S dia tu :) K tkpe. Haniz ada Capital S, Yas ada Capital *tuttt* ! Hahahaha.

Syamira Aqila :-
Dia ni pun si gadis comel bermata empat *kadang-kadang pakai kadang-kadang tak* Hehe :3 Dalam kelas je dia pakai spect. Dekat luar tak. And, dia ni pulak tak habis-habis dgn A** dia tu *Ini bukan nama org tp gelaran* :D

Syahidah a.k.a Eidaa :-
Okay. Dlm banyak-banyak classmates aku, dia lah yg paling GILA-GILA k ? Haha. Dia jugak yg plg COMEL. Paling GEDIK. Paling BISING. Hahahahaha. Bila cikgu tak ada dlm kelas, guess what ? Dia lah yg cadangkan nak buat apa. Adeke patut, dia cadangkan main pusing pembaris,bila pembaris tu stop menghala ke arah siapa. Kena jwb soalan yg diberikan oleh dia sendiri dgn JUJUR. Soalannya pulak pasal crush. Waduh waduhh :'> 

Nurin Qasdina :-
Okay. Dia comel jugak you ! Hehe... Orangnya kecil molek sahaja. And, ratu mengeLIKE status org di Facebook. Dia still single :) Hahaha *Promoter* Tak salah ken ?

VS

Amierul Mukminin :-
Merupakan seorang ketua kelas yg tak bertanggungjawab -,- Habis semua kerja aku kena buat. Tak guna betul. And, antara tabiat pelik dia ni , suka tengok orang lama-lama. Takut orang tu kau tahu ? Sekeh kang :P

Izzat Amir :-
Si mulut becok. Tabiat dia pun sama mcm Mierul. -,- Memang nak kena pelempang selaju 1000 km/h dgn aku . Hahaha . Kesian kau. Tengok tuh ? Dah ada bekas :p

Thena Taayalen :-
Budak yg paling BATAK dlm kelas. Sungguh aku benci dia. Tapi, bila boring, dia yg buat lawak. Dia suka goyang-goyang ala-ala Mr.Bean. Ingat jadi la tuh ? xD 

Rafiq Zuhair a.k.a Gary :-
Nak tau dari mana datangnya Gary ni ? Ekceli, dari tahun lepas kitorg panggil dia Gary sbb dia teramat lah 'blur' :) Haha. Hope kau tak baca , Gary. Tapi, dia tak marah pun. Lagi suka adalah :3

Okay dah. Itu je punn :) Tapi, apa-apa pun. Dia ni the best ever friend I have in the world lah ! Nur Azmina :) I love you syggg :**** Dia ni punnn ! Batrisyia Husna ! I Love you baby Suka kau kan aku panggil baby ? Ahakss :* Hahaha. Silakan kembang wahai cik kak xD :) Sudah cukup cukup sudah semuanya. Cukup sampai di sini saja entri aku kali ni. Nant-nanti aku update lg k ? Sayang semuanya ! Mmmuuaahh :* Assalamualaikum :)


Thursday, 26 April 2012

One Direction- What Makes You Beautiful

♥Sapa tak kenal 1D ? Haiihh korang niii ! Diorang ni punya lah famous korang boleh tak kenal ? Ye la ye lahh. Jgn merajuk k ? Nnt tak omey :) Okay lah. Disebabkan today I rajin semacam, jd I sangat-sangat berminat nak storyy dekat korang about 1D ♥ :

Group ni terdiri drpd 5 jejaka idaman dunia :* Iaitu, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles and Louis Tomlinson. Tak kenal lagi ? Nahlaa ! Ambik sedozen I bagi gambar diorang !


Niall Horan


Zayn Malik


Liam Payne


Harry Styles


Louis Tomlinson

Okay guys and girls :) Comel ke diorang ni ? Well, it's up to you, babe ♥ Ni pulak antara senarai lagu-lagu diorang :) Most of their songs sedap-sedap belaka :) Hewhew :3 Okayhh. Here there are ! :

Album ' All Night ' (2011) :
-What makes you beautiful
-Gotta Be You
-One Thing
-More Than This
-Up All Night
-I Wish
-Tell Me A Lie
-Taken
-I Want
-Everything About You
-Same Mistakes
-Save You Tonight
-Stole My Heart
-Stand Up
-Moments
-Forever Young

Yeshhh ! Done everything for tonight. That's all for today. I wanna sleep. Esok sekolah. *menguap* Bye ! Take caree ♥ :)

Friday, 20 April 2012

Twitter : My Second Home ♥

Sape tak kenal guy dekat atas ni memang nak kena lempang laju-laju :)

Okay okay. Today , otak kering sgt tak tau nak update apa. Maklumlah , memori full sgt sbb penuh dgn muka dia ^^v *dia adalah org lain dan bukannya org di atas* Hehe :) Actually, twitter memang dh jadi tempat i mengadu tentang apa-apa je, you know ? Yes, memang twitter syok gilaa :D Sape takde twitter pergi buat sekarang! *sambil pegang rotan buat gaya mcm cikgu tgh marah* Nak tau ? Buat twitter lg senang drpd buat Facebook,you know ? Tak percaya ? Try lahh :P 

Kebaikan Twitter :
- We can communicate with other people. Espcially twitfamous kita mcm Abang AizatDidi Whoaa dan ramai lagi. *sorry twitfamous yg lain sbb tk mention.Kita lupa apa username.Hehe*
- Kita boleh tahu apa crush kita buat,you know ? *Kalau dia ada twitter lah* Boleh tahu dia tweet dgn sape, kat mane and paling penting, *pikir sendiri* :D
- Boleh sebarkan maklumat yg korg dpt mcm " Esok sekolah ganti.Harap maklum :D" *Kay,tahu la skema kan?*
- What everrr ! It's up to you lah :)

Keburukan Twitter :
- Kalau asyik tweet benda yg negatif je, boleh bawak gaduh woo *tiru ayat HOT FM*
- Ada org tweet psl musuh-2 para pengguna twitter je, mulalah gaduh kan ?

Hahaha. Yg lain korg cari sndri k? Ni apa yg I pikir la.Okay ! I wanna finish it here. Sorry sbb entri ni terlampau bosan :( Kbye :)



Sunday, 8 April 2012

Cinta Masijd~

Jelly tak tengok muka dia ni? Hewhew :3 Dia comel kan?^^

Hello everyone :) Sihat tak? Hope sihat-2 je semua,k? Today, saya mau cerita pasal program Cinta Masjid. Alahh, yg  malam-2 ada Ustaz Don tu :3 Haha k.. Korang nak sgt tau ke ape bende tu? Pandai-2 lah korangg.Malas nak bgtau.Ohh,yg kali ni punya buat dekat Masjid Al-Muhtadin,Damansara Damai.Hewhew *Gelak zaman sekarang *Tiru sikit ayat orang ^^ LOL. Okay. Actually, saya g masjid ni dgn geng-2 pandu puteri...*Sporting gila ah diorang^^ Hahaha..

Mula-2, kitorg tunggu kat dpn skola dulu..Tunggu punya tunggu cikgu tak sampai-2 pon.Tengah syok-2 bergosip ni,tiba-2 nampak cikgu.Terus stop bergosip ;) Fuhh. Budak baik la katakan :P Okayh okayh, pastu... cikgu kata "Okay,kita bergerak sekarang" Bergerak g masjid lahh. Jalan kaki pulak tuh. Gila penat ohh. -.-

Bila sampai, terus naik atas and then masuk dewan solat.Ingatkan buat apa, rupanya...kena dengar ceramah pasal Demam Denggi lah,upacara perasmian lah.Haihhh --' Cikgu kata,lepas semua ni, ada demo CPR...Kitorg okay je tapi tu lahh,penat nak tunggu ceramah-2 yg sekarang ni tak sudah-2 lagi.Lastly, lepas almost 1 hour ++ kitorg tunggu, habis pon ceramahnya~ Hoorayyy ^^ :P 

Demo CPR :
We can call it as CPU too. LOL. Inilah masalahnya. Nak cakap CPR jadi CPU.Hahaha...Two different things :)Serious demo ni best gilaa sebab org yg cakap tu pon kelakar. :D Tak tau nak cakap apa dah ni. But, the fact is: Demo ni best gilaaa! Sakit perut aku asyik gelak je dgr org tu buat lawak. Macam Pak Pandir pon adaa. *Harap dia tak baca Okay okay.

Habis demo tu, solat Zohor pulak *Insaf jap Mwehehehe :) Lepas solat, lunch pulak.Sedap oh makanan dia.Tapi kan, asyik-2 photographer-2 tu nak ambik gambar kitorg.Nak makan pon tak senang.Tau la group kitorg plg happening *Kembang kuncup kembang kuncup Bhahahaha :DDD Selesai makan, whoaaa... Inilah yg ditunggu-2 dari tadi! Exploraceee !!! .__.

Explorace
This was the best part ever! Seriously,waktu isi borang,otak kitorg semua dah 'blank' tak tau nak letak nama kump. apa. Last-2, kitorang letak ' A2Z ' :) Tau la tak hott -.- Yg penting, senang disebut :) DANNN, waktu tu jugak lah, hati kitorg ni rasa macam nak meletup! Sebab ada satu group budak laki ni *Atau yg digelar Chimpanzee oleh kitorang sedap hati je nak tolak-2,pijak-2 kasut kitorg sampai bawak gaduh wooo! Rasa nak lempang-2 je muka diorg tu -..- Okay okay. Explorace tu ada 5 Checkpoint. Kitorg mula-2 g kat Checkpoint 2.Kitorg kena lukis bendera Malaysia *Jalur Gemilang :) And then, kena colour,nyatakn maksud simbol n warna-2 tulah ape lah. Pening kepala kitorg.Dah habis semua tu, kitorg kena g checkpoint-2 yg lain pulak. *Sumpah penat gilaa :( Lastly, habis ponnn :)

Penat kitorg tunggu result nya. And lastly, Alhamdulillah :) Team kitorg dpt no. 1 :) Hadiah nya biasa je. Yg happynya kan, Team Chimpanzee tak menang!!!! Jyeahhh ^^v Lepas tu, kitorg sempat lagi jelajah satu kawasan masjid tu.Waktu nak beli bende tu kan *Alahh,benda yg cucuk kat lidi macam sate tu,tp yg dicucuk tu ayam :) org yg jual tu baik sgt.Dia lelaki,SMK i think.Dia baik teramat xD . Hahaha. Kay. Stop it :P

 My team :) Dari kiri: Azra, ME, Batrisyia, Syakira :) 

This is me ;) Abaikan background tu ^^


Okay,selesai sudah apa yg nak dicakapkan for today. I just wanna say that 'Sekarang dah masuk maghrib!Pergi solat sekarang!Muahahaha!' LOL. Aku pun tak solat lagi -.- Klah. Bye :)




Saturday, 31 March 2012

Dream High 2

Saya tahu gambar ni takde kena-mengena dengan entri saya :) Tapi,ada kena mengena dgn korang kan? Saya tahuuu :D


Hello Hello semuanya! Apa khabar? Semua sihat? Alhamdulillah :) Kali ni saya nak story morry pasal satu cerita Korea ni iaitu -Dream High 2- . Alahh, mesti korang tahu kan cerita apa ni. Kalau tak tahu, boleh la tengok di saluran 391 setiap hari Isnin & Selasa jam 9.15 malam hingga 10.15 malam. Tengok tuu, sempat lg promote tau ! ^^(v) 

Actually, cerita ni dah lama dah tunjuk on tv, cuma... baru kali ni terbuka hati nak tengok sebab ada dia ni --> Jung Jinwoon ♥ . Ye lah, dia kan cute lagi-2 bila dia senyum. Aww ^^ ♥ . Kalau nak tahu cerita ni tentang apa, sila klik SINI.

Dah puas baca? Hehe. Thanks lah sbb baca.. Susah-2 je baca. Ini saya ada sertakan sekali gambar-2 daripada drama ni. Enjoy!

 I know they were damn cute ! At backstage pun sempat lagi berposing ek korang ni. Tak ajak! :P

Woahh!! Sweetnya you niii! 

Ini gambar yg biasanya korang akan jumpa kalau korang search kat google image :) 

Waktu Rian dan Jin Yoo Jin berduet :) 

 Cute, right?

 It's funny! Look at his face. :P

 B Life by Jung Jinwoon,Kim Ji Soo,Jr,Kang Sora 

Rasanya, time ni cute guy kat atas ni tengah training menari ^^ 

 Sweet couple of the year 

B Life :) 

Rian and Jin Yoo Jin 

Ouchh! Mesti sakit... :(

Nak tahu pelakonnya pulak? Boleh je :) Ini dia :

Main cast: - Jin Woon (정진운) as Jin Yoo Jin
               - Kang So Ra as Shin Hye Sung
               - Hyo Rin (효린) as Nana
               - Park Ji Yeon as Lian
               - Park Seo Joon (박서준) as Si Woo
               - Im Jae Bum (임재범) as JB

Kirin's teachers: -  Park Jin Young as Yang Jin Man
                       -  Kim Jung Tae as Lee Kang Chul (Principal)
                       -  Choi Yeo Jin
                       -  Kahi 

Kirin's Students: - Ailee (에일리)
                        - Yoo So Young 

Mesti korang tak larat kan nak baca? Alahhh, baca je :) Nanti kita kasi hadiah :P. Nak tau something tak? Semalam, saya beli majalah EPOP. Lepastu, ada poster besar punyaa dlm tu.. Nak tau poster apa? Poster Dream High2 !!! Memang bertuah beli EPOP semalam. Ohh, EPOP tu keluaran bulan April. Belilah kalau korang nak poster tu. Comel tau!Hehehe.. Okay lah. Malas nak berceloteh panjang lebar dah ni. Mau makan and then tidurr! Muahahaha... Kay, byee :) Assalamualaikum ^^

Friday, 30 March 2012

~ Road Run ~


Hello hello semuanya! Kali ni tak nak tanya sihat ke idokk sbb sy sendiri pun kurang sihat sikit. Bukannya apa, tadi kan ada roadrun kat sekolah. So, mestila penat kan. But actually, takde la penat mana pon. Lari 1 pusingan je. Lainlah 2 or 3 pusingan ke barulah penat yg amat. 


Macam biasa, kitorg atur strategi lah dulu ken. *konon* Ini lah hasil perbincangan kitorg :


Mula-2, kita jalan je dulu. Biarla kita last-2 ke ape ke asalkan nanti kita boleh potong org kat depan.-Bila jalan, semua mengeluh "Bila nak lari nih?Tak sabar sgt dah ni!"- Bila sampai Permai,kita jogging,k?And then,sampai Idaman baru kita lari.Okay?Deal? "DEAL!" Sampai Permai, jogginglah seperti yg dibincangkan.Tengok-2 sampai Idaman je kitorg jogging. lepas tu, tak larat nak lari dah. 

And then, pancit tengah jalan! Nasib baik sempat habiskan sebelum cikgu buat countdown nak sambut new-year tuh. Hahaha ;) Tapi, tak menang pun. Hahaha. Dahla. Sekarang ni time to off. And then, sleep. :D

Bye. Assalamualaikum :) ^^ (v)





Sunday, 18 March 2012

Vanilla Coklat Catat 'Rating' 4.5 Juta Penonton!

Hello Blogger-2 tersayang!Apa khabar?Sihat?Aminnn :) Harini punya entri memang meletup. *agaknye:D* Nak tau knpa?Sbb entri ni berkaitan dengan drama Vanilla Coklat tuh. Tak tau cerita apa tu? Ish-3. Pergi la cari kat google ek? Hehe. Okay. Just straight to the point je. Seperti yg anda semua nampak dekat tajuk entri saya tuh, meletup kan? Ye betul, episod last Vanilla Coklat harituh mencatat rating yg tinggi iaitu 4.5 juta penonton! Hebat sangat cerita neh. Ni gara-2 episod 8 lah ni. Hahaha. Episod 8 yg sweet sangat tuh. Kan? Kayy, dah jauh dari topik ni. 

Berbanding minggu sebelumnya, hanya 3.2 juta penonton yang menontonnya. Tapi last episode ni? Kebaboomm!!! Pencapaian drama ini menyamai pencapaian siri Cinta Elysa yg turut ditayangkan menerusi slot Lestary sebelum ini. Marvelouss!

Eh japp. Korang faham tak nih?? Buat-2 faham je la ek? Okay. Bagi spe yg tak pernah tau Vanilla Coklat ni cerita apa, ni kisahnya:

 Vanilla Coklat mengisahkan seorang pelajar Zara,19 dan Amir,20, yg saling membenci satu sama lain,tetapi dipaksa berkahwin.Atas permintaan keluarga,mereka akur, tetapi menetapkan perjanjian selepas enam bulan berkahwin mereka bercerai.

 Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal (Iqram Dinzly), yg dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.Ibu bapa Zara,Dr Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal,begitu juga ibu bapa Amir,Datuk Ahmad dan Datin Dahila yg kurang menggemari sikap Liyana (Bella Dally) kerana tidak menghormati org tua.

 Pertengkaran akhirnya membibitkan rasa cinta di hati Zara dan Amir.Bagaimanapun,dendam lama menggugat hubungan bapa mereka sehingga berdepan dengan penceraian sebelum akhirnya bersatu sebagai keluarga yg harmoni.

Huh. Penatnya. Amacam?Best kan?Hehe. Sebab tu la rating citer ni tinggi! Sebab jalan ceritanya yg romantik dan pelakonnya yg hebat-hebat belaka.

Ada lagii. Difahamkan,pengarah drama Vanilla Coklat,Emi Suffian Sabhe mempunyai perancangan untuk membuat Vanilla Coklat ini ke layar perak pulak.Maknanya, sebelum ni kan drama,beliau nak lebarkan cerita ni ke filem. F.I.L.E.M.Faham? Baguss. 

Dah la tu.Penat dah ni.Assalamualaikum.Bye :D

#Psst,nak tengok Vanilla Coklat episod 8 tak?Klik SINI

Friday, 16 March 2012

All About Me

Selamat petang,blogger semua! Sihat tak?:) Harap-2 sihat je, kay?Okay,maybe ada yg tak kenal lagi saya ni sape. :O Nak tau tak???:D Tengok bawah.;)

Yang tinggi itu saya. Yang lagi sorang tuh adik saya. :D

Oh lupa pulak. Nama saya Yasmin Irdina Bt. Sabarudin.13 y/o. *actually,blom lagi.tgu lh 7 bulan lagi*I live at Damansara Damai.Spe tak tahu dekat mana Damansara Damai ni?:O Pergi la cari kat google :P Saya belajar di SMK Damansara Damai 1. Kelas 1 Arif.:D 

Facebook saya -> Yasmin Irdina 
Twitter saya -> ▲Yasmin Irdina▲
Phone number -> Perlu ke? Tak kan? So, tak lah. :P

Take note!!!:
# Saya benci org yg berlagak kononnya dia tu hebat.Sedar la diri tu ckit.
# Kalau awak buat baik dekat saya,saya pun buat baik dekat awak.Kalau awak buat jahat dekat saya,tahulah akibatnya. 
#Tolong jangan hina or apa2 yg sewaktu dengannya tentang blog saya ni.Saya tahu tak cantik.

Hmm, itu je kot. Nak tahu dengan lebih lanjut lagi,sila komen di bawah okay?
Bye semua!!!

~Terima kasih kerana sudi membaca entri yg bosan ini~