Sunday, 8 April 2012

Cinta Masijd~

Jelly tak tengok muka dia ni? Hewhew :3 Dia comel kan?^^

Hello everyone :) Sihat tak? Hope sihat-2 je semua,k? Today, saya mau cerita pasal program Cinta Masjid. Alahh, yg  malam-2 ada Ustaz Don tu :3 Haha k.. Korang nak sgt tau ke ape bende tu? Pandai-2 lah korangg.Malas nak bgtau.Ohh,yg kali ni punya buat dekat Masjid Al-Muhtadin,Damansara Damai.Hewhew *Gelak zaman sekarang *Tiru sikit ayat orang ^^ LOL. Okay. Actually, saya g masjid ni dgn geng-2 pandu puteri...*Sporting gila ah diorang^^ Hahaha..

Mula-2, kitorg tunggu kat dpn skola dulu..Tunggu punya tunggu cikgu tak sampai-2 pon.Tengah syok-2 bergosip ni,tiba-2 nampak cikgu.Terus stop bergosip ;) Fuhh. Budak baik la katakan :P Okayh okayh, pastu... cikgu kata "Okay,kita bergerak sekarang" Bergerak g masjid lahh. Jalan kaki pulak tuh. Gila penat ohh. -.-

Bila sampai, terus naik atas and then masuk dewan solat.Ingatkan buat apa, rupanya...kena dengar ceramah pasal Demam Denggi lah,upacara perasmian lah.Haihhh --' Cikgu kata,lepas semua ni, ada demo CPR...Kitorg okay je tapi tu lahh,penat nak tunggu ceramah-2 yg sekarang ni tak sudah-2 lagi.Lastly, lepas almost 1 hour ++ kitorg tunggu, habis pon ceramahnya~ Hoorayyy ^^ :P 

Demo CPR :
We can call it as CPU too. LOL. Inilah masalahnya. Nak cakap CPR jadi CPU.Hahaha...Two different things :)Serious demo ni best gilaa sebab org yg cakap tu pon kelakar. :D Tak tau nak cakap apa dah ni. But, the fact is: Demo ni best gilaaa! Sakit perut aku asyik gelak je dgr org tu buat lawak. Macam Pak Pandir pon adaa. *Harap dia tak baca Okay okay.

Habis demo tu, solat Zohor pulak *Insaf jap Mwehehehe :) Lepas solat, lunch pulak.Sedap oh makanan dia.Tapi kan, asyik-2 photographer-2 tu nak ambik gambar kitorg.Nak makan pon tak senang.Tau la group kitorg plg happening *Kembang kuncup kembang kuncup Bhahahaha :DDD Selesai makan, whoaaa... Inilah yg ditunggu-2 dari tadi! Exploraceee !!! .__.

Explorace
This was the best part ever! Seriously,waktu isi borang,otak kitorg semua dah 'blank' tak tau nak letak nama kump. apa. Last-2, kitorang letak ' A2Z ' :) Tau la tak hott -.- Yg penting, senang disebut :) DANNN, waktu tu jugak lah, hati kitorg ni rasa macam nak meletup! Sebab ada satu group budak laki ni *Atau yg digelar Chimpanzee oleh kitorang sedap hati je nak tolak-2,pijak-2 kasut kitorg sampai bawak gaduh wooo! Rasa nak lempang-2 je muka diorg tu -..- Okay okay. Explorace tu ada 5 Checkpoint. Kitorg mula-2 g kat Checkpoint 2.Kitorg kena lukis bendera Malaysia *Jalur Gemilang :) And then, kena colour,nyatakn maksud simbol n warna-2 tulah ape lah. Pening kepala kitorg.Dah habis semua tu, kitorg kena g checkpoint-2 yg lain pulak. *Sumpah penat gilaa :( Lastly, habis ponnn :)

Penat kitorg tunggu result nya. And lastly, Alhamdulillah :) Team kitorg dpt no. 1 :) Hadiah nya biasa je. Yg happynya kan, Team Chimpanzee tak menang!!!! Jyeahhh ^^v Lepas tu, kitorg sempat lagi jelajah satu kawasan masjid tu.Waktu nak beli bende tu kan *Alahh,benda yg cucuk kat lidi macam sate tu,tp yg dicucuk tu ayam :) org yg jual tu baik sgt.Dia lelaki,SMK i think.Dia baik teramat xD . Hahaha. Kay. Stop it :P

 My team :) Dari kiri: Azra, ME, Batrisyia, Syakira :) 

This is me ;) Abaikan background tu ^^


Okay,selesai sudah apa yg nak dicakapkan for today. I just wanna say that 'Sekarang dah masuk maghrib!Pergi solat sekarang!Muahahaha!' LOL. Aku pun tak solat lagi -.- Klah. Bye :)




No comments:

Post a Comment

Sesiapa yg hendak bertanya apa-apa, sila komen di sini. Terima kasih. :D